De klant ( Marc) speelt soms met p.a., vandaar zijn vraag om micros in te bouwen. Laat er geen misverstand over bestaan, we bouwen geen elektro-akoestisch instrument, met pick-ups voor elke snaar afzonderlijk. Twee piezzo’s  moeten een “natuurlijke klank registreren.  We plaatsen ze op de eerste dwarsbalk, aan weerszijden van de grote kam, ongeveer halfweg tussen kam en bourdonkam enerzijds en kam en trompetkan anderzijds. (Uw commentaar over de ideale plaatsing?) De piezzo’ worden eerst met de bijgeleverde “sjiek” gelijmd (zie rechtermicro)  en daarna extra bevestigd met rubber bandjes om het contact met het hout onder druk te houden. (dit moet de prestatie van de micro verhogen).

Nu moeten de draden van de micros verbonden worden met een jack in het eindblok.Dit moet met een coaxale kabel, zodat de kabel niet gaat functioneren als antenne voor radiogolven. (tja,geen GSM in de buurt van een versterkte draailier, trouwens je zet die toch af alvorens er op de dansvloer in te vliegen).

En dit is de buitenaansluiting van de micros: een jack gaat door het eindblok. De ervaring leert dat dit de plaats is waar de kabel  het minst de speler hindert.

Even aansluiten op een versterker en testen. Als je slechte micros moet vervangen wanneer het klankbord er reeds opgelijmd is ben je pas goed gezien….(op de vensterbank wacht rustig het wiel op zijn “toer”).

Volgt : het klankbord.

Vorige pagina

Volgende pagina


.